Jó tanácsok

Néhány jó tanács ami hasznos lehet...

tetoválás előtt és közben
tetoválás kezelése
  • Érdemes átgondolni hogy, mit és hova tetováltatsz, mert a tetoválást egész életedben hordani fogod! Ha nem vagy biztos, inkább aludj rá. Nem kell az első tetoválónál, varratnod aki az utadba kerül. Nézd meg más tetoválók munkáit is. Attól nem biztos hogy jobb lesz a minőség, ha minél drágább szalonban csináltatod, mert nem a szalon csinálja hanem a benne dolgozó tetkós. Viszont "olcsó húsnak híg a leve". Pár ezresen nem érdemes spórolni a minőség rovására, pláne ha aztán javítani kell! Mindegy, hogy télen vagy nyáron szánod rá magad. Télen annyival előnyösebb, hogy nem kell strandot, napfényt nélkülöznöd a gyógyulási időszakban, pláne nagyobb tetoválásnál, ami több alkalommal készül el. Valamint télen nem kell félkész tetkóval "villognod", hisz a ruha eltakarja.
  • A tetováló legyen közvetlen, segítőkész. Nem árt odafigyelni, hogy betartja-e a higiéniai szabályokat, hiszen senki sem szeretne fertőzést összeszedni. Az eszközök amiket használ munka közben, fóliázva legyen! A gépet mindig a vendég előtt rakja össze! Az adott bőrfelszínt fertőtlenítse! Én hallottam már egyik vendégemtől olyan "májsztróról", aki még kesztyűt sem használt. Nem csak a vendéget fertőzheti; hanem önmagát is. Ahol ezeket nem tartják be, jobb ha távozol!
  • Tetoválás előtt  és közben ne fogyassz alkoholt, drogot. Ezektől a hajszálerek kitágulnak, az erősebb vérzés kimoshatja a sebből a festéket. Menzesz ideje alatt nem ajánlatos tetováltatni! Aki azt mondja, hogy a tetoválás nem fáj, az hazudik. Kellemetlen érzés. Akinek már van tetkója, az tudja, hogy neki mennyire fájt, de azt nem tudhatja, hogy neked fog-e fájni. Ezért nem érdemes előtte mástól kérdezgetni, hogy mennyire fáj, mert lehet, hogy neked kevésbé fáj, mint akitől rémisztő infókat kapsz. Mindenkinek más a fájdalomtűrése, amit befolyásolhat a közérzet. Ezen kívül nem csak testrészenként, hanem centiről centire is más érzés. Akik első tetoválásukra készülnek lelkileg, mindig fájdalmasabbra számítanak, mint amilyen valójában. Ez abból a szempontból jó, hogy kellemesen csalódnak. Éhgyomorra nem ajánlatos tetováltatni, mivel a stressztől a vércukorszint leeshet és rosszullét, ájulás lehet a következménye! Ha rosszul érzed magad, nyugodtan kérj a tetkóstól pár perc pihenőt. Jól jöhet ilyenkor egy kis csoki, szőlőcukor, cola, energiaital, üdítő stb. Tetoválás közben ne mozgolódj még ha fáj is mert a tetkós ronthat! Ne nézegesd percenként félkész tetoválásodat mert a tetkós így nem halad, bosszantod. Segíts a tetkósnak olyan pózzal, hogy könnyen hozzá férjen a munkához.
  • Tetoválás kezelése. Tetoválás után a a tetkós lásson el tanácsokkal a kezeléssel kapcsolatban! Utána rajtad múlik, hogy a tetoválásod mennyi idő alatt gyógyul be, és mennyire tartja meg színét. A gyógyulás ideje függ a bőrtípustól és hogy te hogy kezeled. Általában egy hét alatt begyógyul. Tetoválásodat pár hétig ne tedd ki erős napsütésnek, szoláriumnak! Vigyázz, hogy ne ázzon ki zuhanyzás közben! Ha előtte bekened a tetováló által ajánlott krémmel, a víz átfolyik rajta és nem áztatja. Ne feküdj bele a vízbe, helyette egy gyors tusi, csak a krémet le ne mosd közben. Ne vakard és ne szedegesd le a sebet idő előtt, mert ezáltal a festéket is kiszedheted a bőrből és így a mintád foltos lesz! Tapasztalatom szerint érdemes a friss tetkót fóliázni 2-3 napig. A fóliát 3 óránként cserélni kell úgy, hogy a tetkót letisztítod egy nedves törlőpapírral vagy kapható nedves törlőkendővel, hagyod pár percig szellőzni hogy megszáradjon, aztán vékonyan bekenni az ajánlott krémmel. Aztán ezt ismételgetni 3 óránként. Éjszaka ezért nem kell felkelni de lefekvés előtt és ébredéskor azonnal. Harmadik nap után már nem kell fólia. Ekkor már csak kenegeted vékonyan, hogy ne száradjon ki. Egyéntől függően, kb egy hét múlva letisztul. Az után már nem kell Bepanthen, hanem a bőr regenerálása érdekében érdemes testápolóval kenni. 

    Ha nem fóliázod mert esetleg neked úgy jobb, akkor rendszeresen, naponta többször krémezd a szóban forgó bőrfelületet, hogy ne száradjon ki és mielőbb begyógyulhasson! Mindig csak vékonyan kend. Ha túlkrémezed az nem jó. Tehát soha ne legyen száraz, de ne is krémezd túl. Több fajta krém létezik a kezelésre. Egy fontos dolgot azonban szem előtt kell tartani, a krém ne legyen zsíros alapanyagú, tehát a régi tévhittel ellentétben, a vazelin, körömvirág kenőcs, testápoló és egyéb zsíros alapú hülyeségek nem jók, mert eltömítik a pórusokat, ezáltal elősegítik a pattanások képződését, és lassabban is gyógyul, fakó, foltos lehet. Én a Bepanthen kenőcsöt szoktam ajánlani. De ebből is van több fajta. Minden kedves vendégemnek elmondom tetoválás közben vagy után a kezelésre vonatkozó tanácsaimat. Hogy mit és hogyan használjon.
  • Remélem, e néhány tanáccsal sikerült segítségedre lennem, de ha további kérdésed merülne fel, készséggel állok rendelkezésedre. Új tetoválásodhoz sok sikert kívánok!

Vedd fel velem a kapcsolatot!