Jó tanácsok

Néhány jó tanács ami hasznos lehet...

tetoválás közben
tetoválás kezelése
  • Tetoválás előtt át kéne gondolni hogy, mit és hova tetováltatsz, hiszen a tetoválást egész életedben magadon fogod hordani! Ha nem vagy biztos, inkább aludj rá. Az, hogy kinél készitteted új tetkódat, érdemes körülnézni, megnézni tetováló munkáit, meghallgatni ismerőseid ajánlását, érdeklődni az ár felől. Attól nem biztos hogy jobb lesz a minőség, ha minél drágább szalonban csináltatod, pláne ha egy menő szalonban a tanulóval csináltatják meg tetkódat mert csak neki van ideje. Nem a szalon csinálja hanem a benne dolgozó tetkós. Viszont "olcsó húsnak híg a leve". Pár ezresen nem érdemes spórolni a minőség rovására, pláne ha aztán javítani kell! Mindegy, hogy télen vagy nyáron szánod rá magad. Télen annyival előnyösebb, hogy nem kell strandot, napfényt nélkülöznöd a gyógyulási időszakban, pláne nagyobb tetoválásnál, ami több alkalommal készül el. Valamint télen nem kell félkész tetkóval "villognod", hisz a ruha eltakarja.
  • Tetoválás közben és előtte ne fogyassz alkoholt, drogot. Ezektől a hajszálerek kitágulnak, az erősebb vérzés kimoshatja a sebből a festéket. A vérzést més tényezők is befolyásolhatják. Pl gyógyszerek, bevitt folyadék mennyiség, kávé stb.A tetoválás kellemetlen érzés. Mindenkinek más a fájdalomtűrése, amit befolyásolhat a közérzet.  Ezért nem érdemes előtte mástól kérdezgetni, hogy mennyire fáj, mert lehet, hogy neked kevésbé fáj, mint akitől rémisztő infókat kapsz. Ezen kívül nem csak testrészenként, hanem centiről centire is más érzés. Akik első tetoválásukra készülnek lelkileg, mindig fájdalmasabbra számítanak, mint amilyen valójában. Ez abból a szempontból jó, hogy kellemesen csalódnak. Éhgyomorra nem ajánlatos tetováltatni, mivel a vércukorszint leeshet és rosszullét, ájulás lehet a következménye! Ha rosszul érzed magad, nyugodtan kérj a tetkóstól pár perc pihenőt. Nem ciki, ez bárkivel előfordulhat. Jól jöhet ilyenkor egy kis csoki, szőlőcukor, cola, energiaital, üdítő stb. Tetoválás közben ne mozgolódj. Segíts a tetkósnak olyan pózzal, hogy könnyen hozzá férjen a munkához.
 
  • Tetoválás után a tetkós lásson el tanácsokkal a kezeléssel kapcsolatban! Utána rajtad múlik, hogy a tetoválásod mennyi idő alatt gyógyul be, és mennyire tartja meg színét. A gyógyulás ideje függ a bőrtípustól és hogy te hogy kezeled. Általában egy hét alatt begyógyul. Tetoválásodat pár hétig ne tedd ki erős napsütésnek, szoláriumnak! Vigyázz, hogy ne ázzon ki zuhanyzás közben! Ha előtte bekened a tetováló által ajánlott kenőccsel, a víz átfolyik rajta és nem áztatja. Ne feküdj bele a vízbe, helyette egy gyors tusi, csak a krémet le ne mosd közben. Ne vakard és ne szedegesd le a sebet idő előtt, mert ezáltal a festéket is kiszedheted a bőrből és így a mintád foltos lesz!
  • Tetoválás kezelése: Tapasztalatom szerint érdemes a friss tetkót fóliázni 2-3 napig. A fóliát 3 óránként cserélni kell úgy, hogy a tetkót letisztítod egy nedves törlőpapírral vagy kapható nedves törlőkendővel, hagyod pár percig szellőzni hogy megszáradjon, aztán vékonyan bekenni az ajánlott krémmel. Én a sima egyszerű Bepanthen kenőcsöt ajánlom (nem a Bepanthen plus). Aztán ezt ismételgetni 3 óránként. Éjszaka ezért nem kell felkelni de lefekvés előtt és ébredéskor azonnal. 2-3 nap után már nem kell fólia. Ekkor már csak kenegeted vékonyan, hogy ne száradjon ki. Egyéntől függően, kb egy hét múlva letisztul. Az után már nem kell Bepanthen, hanem a bőr regenerálása érdekében érdemes testápolóval kenni. 

    Ha nem fóliázod mert esetleg neked úgy jobb, akkor rendszeresen, naponta többször krémezd a szóban forgó bőrfelületet, hogy ne száradjon ki és mielőbb begyógyulhasson! Mindig csak vékonyan kend. Ha túlkrémezed az nem jó. Tehát soha ne legyen száraz, de ne is krémezd túl. Több fajta krém létezik a kezelésre. Régi tévhittel ellentétben, a vazelin, körömvirág kenőcs, testápoló és egyéb hülyeségek nem jók a seb kezelésére, lassabban is gyógyul, fakó, foltos lehet.
  • Remélem, e néhány tanáccsal sikerült segítségedre lennem, de ha további kérdésed merülne fel, készséggel állok rendelkezésedre. Új tetoválásodhoz sok sikert kívánok!

Vedd fel velem a kapcsolatot!